Prosis İŞİNİZE BİR KATKIMIZ OLSUN
ANASAYFA | ÜRÜNLER | İNSAN KAYNAKLARI | HAKKIMIZDA | İLETİŞİM
 
 
 
Bize Ulaşın ?   E-Mail prosis@prosisgida.com.tr
resim1
etürünleri
unlumamüller
reçel
resim5
ÜRÜNLER
Kıvam Vericiler
Gıda Koruyucuları - Antibakteriyeller
HABER BÜLTENİ
 
İNSAN KAYNAKLARI
İNSAN KAYNAKLARI Firmamıza İş Başvurusu Yapmak
İçin Tıklayınız.
ÜRÜNLER
Sığır Gelatini 80 Bloom-250 Bloom     Ürün Kodu : 6
Gelatin (Jelatin), hayvan deri ve kemiklerinde bulunan kolajenin hidrolize edilmesi ile elde edilen kıvam verme ve jelleştirme özelliği bulunan hayvansal kaynaklı bir proteindir.

 

 

 

Soğuk suya konulduğunda kolayca çözünmez ama jelatin parçacıkları ağırlığının 510 katına ulaşacak şekilde şişer. Şişmiş jelatin parçacıklarının erimesi için sıcaklığın en az 40 oC olması gerekmektedir. Sıcak suyla yüksek kıvamlı çözelti verir. Soğuyunca sağlam pelte halinde donar. Jelatin, besin maddesi olarak yaklaşık % 80-90 protein, % 10 nem içerir ve % 1 civarında kül bırakır. Jelatin, toz tatlı karışımları, şekerleme, pastalar, et ürünleri, bisküvi, şarap, meyve suları ve film endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

 

Kullanım Alanları:

 

-          Gıda Sektörü

            Şekerlemeler

            Tatlılar

            Süt Ürünleri

            Et Ürünleri

            Soslar ve Çorbalar

            İçecekler

            Fırın ürünleri

-          Kozmetik

-          Eczacılık

-          Fotografcılık

-          Gübreler

-          Jelatin kaplamalar

-          Micro-enkapsülasyon

-          Beslenme

-          Yıkama ve temizleme ajanı, vs

 

Fonksiyonları:

 

-          Köpürmeyi sağlayıcı

-          Emülgatör

-          Kristalizasyonu düzenleyici

-          Stabilizör

-          Jelleştirme ajanı

-          Bağlama ajanı

-          Film oluşturucu

-          Kremleştirme ajanı

-          Durultma ajanı

-          Koloidal yapıyı koruyucu

-          Koyulaştırıcı

-          Yapışma ajanı

 

Kullanım miktarları:

Çiklet/sakız

: % 10-15

Deniz ürünleri

: % 3-15

Dondurma

: % 0,2-1

Elma suyu berraklaştırması

: 195 g/ton

Ekşi elma işleme

: 20-60 g/HLt

Et ürünleri

: % 3-20

Köpüklü krema (çokomel)

: % 2-5

Meyveli jelibon

: % 0,5-2,5

Meyve suyu ve şarap berraklaşması

: 5-15 g/HLt

Peynir ve türevleri

: % 0,2-2

Pudingler, sütlü tatlılar

: % 0,2-2

Jöleler

: % 1,5-3

Sütlü kremalar (uzun süre dayanıklı)

: % 0,2-0,6

Tatlı ve acı elma suyu işleme

: 50-100 g/HLt

Yumuşak şekerler

: % 0,2-1

 

Bu Kategorideki Diğer Ürünler
   
  Karboksimetil selüloz / E-466  
  Ürün Kodu : 11  
   
  Sığır Gelatini 80 Bloom-250 Bloom  
  Ürün Kodu : 6  
Copyright © 2010 PROSİS Tüm Hakları Saklıdır.
ADRES
Prosis Tekstil Matbaa Gıda San.Tic.Ltd.Şti.

İstoç 30. Ada No: 70 Mahmutbey Bağcılar / İstanbul
E-posta : prosis@prosisgida.com.tr
Telefon : 0212 659 48 28 / Fax : 0212 659 48 82
pcdoktorum